Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Johnsgård fra Langsjøen. Johnsgård fra Langsjøen. Hans Nordli
01 juli, 2016

Årets ørretfisker - Langsjøen 23-26 juni. Spesial

Publisert i Turer
Skrevet av
Lest 2123 ganger

Denne gangen har Harald og jeg delte på jobben med å skrive. 

Carl

Også i år var det Langsjøen som var destinasjon for årets ørretfisker tur. Vi hadde også en tur opp hit i 2015, men da var våren veldig sen, og vi ga det skylden for at vi ikke fikk noe særlig med fisk da heller. Kristian og jeg dro fra Oslo i 10 tida, og var på plass på campingplassen i fire tida. Et par stopp på veien for å fylle drivstoff, mat og kjøpe litt agn. På campingplassen ble det rigging og utsetting av båt før middag, og en rolig kveld for min del. Flere av de andre tok turen ut og prøvde fiskelykken i noen av de små tjernene i området, og det kom vel opp et par ørret og harr. Noen hadde valgt å ligge i lavo da vi ikke fikk plass til alle i de tre hyttene vi hadde leid, og det var ikke var flere ledige plasser. 

20160626 095351 resizedLavoen til Hans og Asle

Harald

På årets «Ørretfisker-tur» fylte ungdomsgruppa opp bil med båthenger på torsdag kl 15.00 i Oslo og satte kursen for Langsjøen i Engerdal. Turen opp med båthenger tok noen timer og vi ankom Johnsgård Camping i 22 tiden. Vi, 2 ungdommer og 2 voksne delte på en hytte sammen med Øystein.

Carl

Fredagen morgen startet Knut og jeg med prøvefiske, og som "vanlig" fikk vi en liten ørret på et par hektor da. I båten til Hans fikk Lasse en liten ørret, og Asle fikk en harr. De som dro og fisket i elven melde tilbake om litt fisk, både ørret og harr. Men ingen rapporter som tilsa at noe fiske skulle være bedre enn resten. 

IMGP2113cKnut med eneste ørret vi fikk ombord hos oss.

IMG 0642Lasse med en ørret.

IMGP3213Asle med en grei Harr

Harald

Fredag morgen pakket vi fiskeutstyret og satte turen mot Sømåa på en vadefri-strekning ved kirken. Det var lite vak, men noe var det og ungdomslederen viste straks veien ved å få opp en finn harr. Ikke lenge etter fikk også ungdommene pene harr og ungdomslederen måtte innse at klubbrekorden ble slått av begge ungdommer første dag. Det skulle dog vise seg at dette heller ikke skulle holde da andre ringrever også fisket i elva.

 

1383841464Geir med ny klubbrekord på Harr

Carl

Med middag i kroppen dro Knut og jeg ut igjen, værmeldingen hadde sagt en del nedbør og den kom. Vi hadde egentlig tenkt å fortsette fiske utover, men været endret seg ikke til det bedre, og ettervært ble vi enige om å gå inn, da vi p.g.a. dugg, regn og tåke ikke så  land på noen sider. Ikke borti noen fisk men vi drev på.
Bjørnar kom også fredagskvelden, og fant ut at det var bedre å finne seg en plass på gulvet i den ene hytta enn å sette opp teltet. 

Harald

Etter en liten pause på hytta dro ungdommene ut på dorging på Langsjøen. De returnerte etter kort tid da det ikke ga resultater. Kvelden ble benyttet til litt fiske noen høyere i Sømåa der det også ble kontakt med harren. Det ble kraftig regnvær på kvelden og gjennom natta så fisket ble avsluttet i rimelig tid.

20160624 195550 resizedFiske i elv.

Lørdag morgen innså vi at om vi skulle kunne konkurrere i Ørretfiske måtte vi finne på noe nytt og valget ble da å dra ned til Glåta der det skulle stå ørret av fin størrelse. Med åpent sinn ankom vi Glåta der vadere ble montert på de som hadde det. Mens fluefiskerne gjorde i stand utstyret kastet en ivrig Adrian den store fine wobbleren sin i elva en håndfull ganger og der satt det plutselig på en kraftig plugg av en ørret. Denne ble fraktet med hurtigtoget inn mot land der Eivind fikk den trygt håvet. Denne veide 700 gram og Adrian kunne dermed smykke seg med tittelen «Årets ørret fisker». Kristian satte harr pers og Eivind fikk også en del harr denne dagen. Ungdomslederen viste hvordan man ikke vader og måtte dermed tilbake til hytta for å skifte klær.

20160625 100443Adrian - Årets ørretfisker, 800 gram.

 

Carl

Lørdagen fortsatte der fredagen sluttet, vi fikk tettet noen av de hvite flekkene på kartet, men det var egentlig alt vi fikk ut av dagen. Knut ville prøve lykken med kastestang, og jeg ville gjøre et siste forsøk på angfisk. Så vi skilte lag etter lunch, jeg mistet en agnfisk. I den andre satt kroken fortsatt godt, og jeg hadde ikke kastet dem ut, kun puttet dem pent i vannet og med spolen i fritt kjørt vekk fra agnfisken. Jeg *tror* den ble snappet av en fisk som var heldig. 

IMGP3210Hjelper ikke med utstyr når fisken ikke biter.

Middagen var som vanlig på disse turene, supermørt kjøtt, og en hyggelog sosial samling. Denne gangen hadde vi også fått låne grillhytta, som var et veldig greit sted å samle hele gjengen.

Noen var ikke helt ferdige med sjøen, for min del var det noen hvite flekker på kartet, og i løpet av helga fikk jeg tettet alle de hvite flekkene mellom Johnsgård og Gjeddesona. 

Harald

Etter deilig middag lørdag kveld dro ungdommene ut på dorgetur uten resultat.
Søndag morgen ble hyttene vasket og ryddet, båten montert og bilen fylt. Vi satte kursen mot Oslo i 11 tiden. 
Vi takker for en fin tur, men savnet nok ørret i elven.

mms img695207242Middag i grillhytta

Carl

Søndagen var det ingen som fisket i langsjøen så alle båtene ble tatt opp, og vi kjørte hjem. 

Ja, vi ønsker oss nok mer ørret enn det vi har greid å få i dette vassdraget. Personlig er jeg ikke ferdig med Langsjøen og resten av vannene i Hodalen og Sømadalen, men årets ørretfisker går nok et annet sted til neste år. 

Mvh

Harald - Ungdomsleder & Carl - Oppmann fiske. 

Sist redigert tirsdag, 06 september 2016 10:27