Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ørreten til Eivind Ørreten til Eivind
06 september, 2016

Kanotur Spesial

Publisert i Turer
Skrevet av
Lest 2356 ganger

Årets kanotur sekstett bestod av Adrian (15år), Fredrik (11år), Sivert (11år), Erlend (9år), Petter og undertegnende. En stor takk til Petter som steppet inn i Einars fravær. Det er ikke lett å planlegge fisketurer når man plutselig vinner en tur til Alaska, virkelig godt fortjent Einar!

Oppmøte var satt til 0900 på Tveita senteret, og der ble fem Nordmarka-på-langs debutanter samt Eivind innlosjert i bilen til Hans og Harald. Når vi kjørte opp mot Buvatn møtte vi en stengt vei på vår vanlige rute, så Hans vartet opp med en liten litt uforventet sightseeing runde rundt over Mylla før vi kom oss frem til vannet som vi startet vår tradisjonsrike tur. Nordmarka viste fram sine fine sider i dette fine august været.

Vi kom oss etter hvert av gårde med overraskende god plass i kanoene. Etter et års fravær fra idylliske Buvatn glemte jo selvfølgelig Eivind at det er noen store steiner som lurer, så første stein satt Eivind og Sivert seg bomfast i, en perfekt start på turen å gå på grunn foran en familie som er på tur før man har padlet 200 meter. Vi hadde et sakte driv nedover vannsystemet og slappet av mens vi beveget oss nedover mot Katnosa, men før vi kom oss opp dit klarte flere av følge å lure opp noen fine ørreter og Fredrik mistet en fin ørret. Det er alltid slik at den største kommer av gårde. Etter ankomst ble det dårlig fiske, men vi trøstet oss med den tradisjonellrike pølsemiddagen, og klarte senere å true opp noen småabbor.

På fredagen og dag to pakket vi ned vårt ly for turen, den trofaste presenningen som har reddet oss mang en gang, Petter vartet opp med en fantastisk frokost i form av frokostblanding fra RealTurmat og brødskiver syltetøy som dessert. Deretter satte vi snuten mot Hakkloa og en av de lengre trilletappene på turen. Hele gruppa stod på og vi kom oss frem til Sandungen og Hakkloa. I Hakkloa ble vi møtt med enorme mengder flyvemaur som hadde forvillet seg ut på vannet, disse hadde en usikker fremtid i møte ettersom ørretene slurpet i seg disse. Det ble tatt flere fine ørreter på en liten strekning på noen hundre meter og Fredrik fikk sin største ørret på rundt 300 gram som det tøyt flyvemaur ut av. Kvelden ble reddet av en presenning som kom opp minuttet før det begynte å regne. Fredrik måtte dessverre bryte turen etter at han ble syk, og ble hentet av Hans og Harald, han fikk da med seg alle ørreten vi hadde fått denne dagen som et plaster på såret. Eivind påstod også at vi manglet øsekar så seks colaflasker ble fraktet over til leiren og skapte god stemning. Colaflaskene er nemlig enkle å konvertere til øsekar.

Dag tre var vår hviledag som startet med en sen og stor baconfrokost. Vi satt snuten ned mot Hakkloelva eller Smalstrøm som det også er kjent som. Eivind kom med noen instruksjoner og hvordan man skulle fiske disse kulpene og etter endt opplæring, tok det fem kast før han landet en ørret på 1,25 kg til glede og en smule sjalusi for andre. En veldig fin ørret som forresten smakte fortreffelig. Deretter ble det tatt noen småørret før vi satte snuten mot vannet som ligger på venstrehånd for elva, en liten pytt som har fantastiske mengder av småørret og småabbor, en fint vann hvis man vil at det skal nappe litt, deretter prøvde vi oss litt mer i elva og flere ørreter ble landet. Igjen kom det litt regn, men heldigvis etter endt fiske hvor vi lå gode og tørre og slappet av.

Dag fire og utreise av Nordmarka sto på agendaen. Etter enda en baconfrokost var vi på hjul og på vei til Bjørnsjøen litt før 11. Vi ankom etter hvert Bjørnholt som i tradisjonens tro er med å øke blodsukkeret til samtlige deltager et par hakk, vi tok oss god tid og ankom etter hvert Øyungen som markerer slutten på denne fantastiske kanoturen gjennom Nordmarka. Der ble vi godt møtt av moren til Erlend og Sivert, Hans, Harald og Luke, en veldig fin velkomstkomité. På Skar ventet også Idun med pizzasnurrer, kringler, Cola og nektariner, en knakende fin avslutning på en fin tur med fantastiske deltagere.
Eivind Stensrud

 

Sist redigert tirsdag, 06 september 2016 10:24