Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
29 oktober, 2018

Fellesjakt på rådyr/hare/rev med drivende hund Spesial

Publisert i Forside info
Skrevet av
Lest 4527 ganger

OMJFF har disponert Rådalshøgda-terrenget (nordøst for Bjørnholt) sentralt i marka i årevis. Hovedsakelig var det skogsfugljegerne som fikk gleden av terrenget, mens potensialet for rådyrjakt ikke ble tatt ut for fullt ennå. Under bukkejakten konstateres det hvert år med en god bestand av rådyr, som vi ønsker å jakte på gjennom høsten med flere fellesjakter.

I tillegg er hare og rev jaktbart vilt under disse jaktene.

Disse organiseres av medlemmer med kortbeinte drivende hunder (f.eks. dachshund, drever eller basset) og skyttere som plasseres på forskjellige poster. Når hunden slippes vil den søke spor etter rådyr, hare eller rev som ved funn av ferske nok vitring utløser halsing hos hunden. Slik blir drevdyret varslet og beveger seg rolig i terrenget uten å måtte flykte. Dette gir gode skuddsjanser for postjegerne, da den er godt forberedt gjennom lyden av hunden som nærmer seg og den sakte drevhastigheten.

Satsingen på fellesjakten er ganske nytt etablert i foreningen og derfor ønsker vi flere velkommen til å delta. Dette gjelder hundeførere og postjegere. Hagle er eneste tillatte våpen.

Det er en stor fordel når egen jaktradio medbringes, hundepeiler for den som har. Stolsekk eller annen sittemulighet og varme klær anbefales på det sterkeste,

Oppmøtested er parkeringen ved Hammeren i Maridalen. Derfra kjører vi samlet opp til terrenget for så å fordele postene og slipp av hund(ene).

Mellom drevene pleier vi å samles ved bålet for å planlegge neste slipp og ha det litt sosialt…

Felt dyr tilfaller skytteren uavhengig av medlem / ikke medlemskap i OMJFF. Ikke medlem betaler i tillegg til sesong/dagskort en fellingsavgift på 500 kr.

Datoene settes til 17.11 og 8.12 som utgangspunkt. Men ta kontakt med kontaktperson! 

Kontaktperson kjøp av jaktkort: Hans Nordli       924 58 975          (obligatorisk å ta kontakt før jakta)

Kontaktperson for fellesjakt:     Dirk Scheid         454 94 635          Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Jaktkort/fellingsavgift):                VIPPS #86117 Oslomarka JFF     

Sist redigert tirsdag, 30 oktober 2018 10:23