Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
11 august, 2019

Mogen - Fiske med innsats Spesial

Publisert i Forside info
Skrevet av
Lest 3936 ganger

Da var turen til Mogen i nordvestre ende av Møsvatn historie. Seks karer dro innover med på fredag, mens Einar dro allerede på torsdag. Vi tok sikte på å fiske i Kvenna og omkringliggende sjøer.

 

For å fiske i utløpet av Kvenna behøvde vi ikke å gå mer enn et par hundre meter, men Einar tok en tur inn til Gjuvsjåen på fredags morgen. Til tross for god innsats ble det ikke en eneste fisk i Gjuvsjåen. Vi andre benyttet fredagen til å utforske de nedre delene av Kvenna, og til tross for en del fisk så stod ikke størrelsen helt i forhold til forventningene.

 

På lørdag måtte det derfor gjøres strategiske valg, Knut og Geir satset på å gå oppover langs Kvenna mot Vollevatn. Det ble en del fisk, men ingen veldig store, de største markfisk, altså 250 gram.
Trond og Jan-Petter satset på utløpet av Kvenna, men hadde ikke flyt. Einar og Bjørnar beveget seg litt lenger ut på Møsvatn. Einar fikk en markfisk som han satte tilbake og Bjørnar tok opp to ørret, den største 500 gram.

 

Andre økt lørdag befant Knut og Geir fortsatt blant kampesteiner lenger oppe i Kvenna mens vi andre fire tok turen på nytt utover Møsvatn. Totalt antall på andre økt ble fire ørret i grei kondisjon, men ingen større enn omlag 300 gram.

 

Om fisket ikke var av det aller beste, så var det ingen sure miner. Det er fullt mulig å kose seg, spesielt på Mogen, når været på lørdag ikke akkurat var av det beste slaget. En pils og utsøkt lammeskank til middag hever
humøret til de fleste mellomfornøyde fiskere.

 

Neste års tur til Hardangervidda er så og si spikret, men da utforsker vi et nytt sted hvor ørreten skal til pers.

Legger ved noen bilder fra dette fantastiske området rundt Møsvatn.

 

 

Bjørnar

Sist redigert søndag, 11 august 2019 23:23