Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
22 april, 2013

Røyefiske i Rendalen 2013 Spesial

Publisert i Turer
Skrevet av
Lest 2622 ganger

WP 20130420 008-369-120-90-80-cTruls og jeg hadde en tur opp til Finnstadsjøen øverst i Rendalen helgen 19. april til 21.april. Vi fikk låne en fin liten koie av bekjente av Truls, og kjørte oppover rett etter jobb fredag ettermiddag. Ca 4 timer timer senere parkerte vi ved koia. Jeg var skeptisk til isen, på vannet, som vi tok en kjapp titt på før vi parkerte for kvelden. Litt mye overvann langs land og en mørk gråfarge lengre ute.

Morgen etter så vi flere andre på isen, og isen var ca 70 cm tykk, men det har begynt å legge seg overvann langs land, så det er ikke så lenge til den slipper fra land. Vi var vel på isen rundt 9, og like etter vi kom, gikk et par av de andre gruppene med fiskere. De som vi snakket med mente vi var litt sent ute. Det tok ikke motet fra oss, og vi ble sittende hele formiddagen, noe som endte opp med ca 50 røyer fordelt på oss. Truls tok nok flest. 

Så var det tilbake til koia hvor vi spiste middag og tok et par slag med kort.

Etter frokost søndag ryddet vi ut av koia og kjørte nedover, på veien kjørte vi opp til Veksen for å se på statskog hytta og Valsjøen for å sjekke ut et av vannene som regnes som et av Norges 10 beste røyevann. Det ble ikke den store fangsten på oss, men vi kom der rundt 12 tida, og dro i 3 tida, så den ene røyen vi fikk forteller at det er mer der. Kommer forhåpentligvis en lengre rapprot fra det vannet om noen uker.

Fiskehilsen fra Truls og Carl

 

Sist redigert onsdag, 24 april 2013 23:00