Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
04 august, 2015

Stripet Pelamide Spesial

Publisert i Turer
Skrevet av
Lest 2481 ganger

IMGP1169 c

Det har de siste ukene kommet en hel del rapporter om Stripet Pelamide i forskjellige aviser, nettsteder og facebook. Så pass mange rapporter kom om denne sydlige gjesten at jeg snakket med en del andre sportsfiskere i området, og prøvde å finne noen som hadde lyst å være med. Flere ville være med, selv om det var stor enighet i at dette ville være som å lete etter en nål i en høystakk.

 

Indre Oslofjord, er et flott sted, men midt på sommeren, når det er helg og været viser fra en av sine bedre sider, så blir det en del båter utpå. Og ikke alle forstår at vi gjerne fisker litt bak båten når vi dorger. Derfor er det en fordel å være på fjorden når ikke alle andre er der, og på disse dagene er det gjerne tidlig. Grytidlig. Lørdag var båten på vannet ved Halden brygge før 0400, og vi satt og ventet på at det skulle bli så pass lyst at vi så hva vi drev med, før vi kom i gang.

11822492 10154160908182366 3209100614106950167 n

Lørdagen gikk med til å gå i vestre deler av fjorden, langs Fornebu og Snarøya, forbi Grimsøya, Ostøya og på utensiden av Langåra, før vi snudde og gikk tilbake. Vi prøvde oss også på vestsiden av Bunnefjorden, men kanskje ikke langt nok ned? Vi fikk fisk, men ikke den vi var på jakt etter, og heller ikke nr to på listen. Det vi ende opp med var et par sjøørret, en liten sei, et par torsk, litt makrell og overraskende mange Lyr. 

Søndag var det bytte av mannskaper, og bytte av rampe. Båten ble satt på fjorden på Nesset, og vi la fra kai like før 5. Dro ut til grensen for dorgefiske og begynte å sette ut stengre. Gikk stort sett langs land på vestsiden av Bunnefjorden, og hadde et par napp som ikke satt før vi kom et stykke utover fjorden. Der fikk Eivind kjøre dagens første fisk som satt sikkelig. Desverre mistet han fisken etter en liten stund. 

Litt lengre ute var det på nytt fisk på, og Frode Kagge fra Oslo Havfiskeklubb fikk en sjanse. Fisken oppførste seg stort sett fint, og det var først når den viste siden inne ved båten at det gikk opp for oss at dette ikke var en vanlig makrell. 

IMGP1153

Første Stripet Pelamide var ombord. High fives og noen gledesrop. Vi satt ut igjen wobbleren, en Grønn MaxRap 17 fra Rapala, ublyet, på sideparavanen. Vi snudde, gikk nedigjen og prøvde et nytt pass på samme stedet hvor vi fikk den første. Igjen smalt det på en fisk på samme wobbler som sist. Eivind tok inn denne. Samme art. Bare litt større enn den forrige. 1,5 kilo endte vekta på. Gikk ned igjen, og tok et tredje pass oppover, og igjen smalt det på en fisk. 3 fisken, og alle ombord hadde tatt en art som ikke har vært på besøk her i fjorden på noen år. 

Etter første fisken ble det sendt en mms til et par av artsfiskerene og kompisene i området, og etter at alle tre var ombord, gikk neste sms ut med x3. Det tok ikke lange tiden før Erik G. som hadde overnattet i båten ved gressholmen dukket opp. Han fikk en av arten selv, og hentet etter en stund Andreas N, som også fikk huket av artslisten sin med denne arten. Men det tar på å stå opp før sola 2 dager på rad, så vi vendte nesen innover mot rampe og båt. I mellomtiden kom det enda en båt med et par kammerater utpå, så totalt 7 stykker fikk huket av arten denne dagen.

I går, mandag, dro noen av de som var ute dag 1, og noen nye ut, og ytterligere 5 stykker fikk huket av for en fisk som svært få hadde på artslisten sin før helgen. Vi satser på at fisken holder seg i området en stund til, og tar en ny tur ut i kveld, men da skal vi prøve fra land. 

Uansett, kom dere ut og prøv. Det er ikke vært år denne tar turen opp hit på besøk. Og den fighter bra mtp på størrelsen. De som har spist den sier den smaker bra også. 

Sist redigert tirsdag, 04 august 2015 14:15