Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
12 oktober, 2016

Bergholmen 6. - 9 oktober Spesial

Publisert i Turer
Skrevet av
Lest 2386 ganger

Det har blitt tradisjon! Tredje året med tur til Bergholmen, i starten av Oktober. Hummerfiske, siste del av årets sjøfisker konkurranse og sosialtur. 

For noen startet turen torsdag, med utsett av båter i fagerstrand. Helt greit, men bratt og smal rampe.  Så var det ut til hytta, og stable seg inn. 

Hans, Einar, Bjørn, Adrian, Øistein og Carl startet denne dagen.

Fredagen var stort sett prøvefiske for de som kom torsdagen og så plukke vi opp John Arild, Jan Petter og Trond, som kom denne dagen. På kvelden var det middag, før noen valgte å legge seg tidlig, og andre var litt senere i seng. 

Lørdagen var konkurranse dag, og båtene dro da ut med litt forskjellig planer. 

Det blåste litt mer enn yr hadde gitt uttrykk for, så for å ligge i ro, måtte enten båtførerene jobbe en del (Bakke mot vinden, bruke drivanker (f.eks en bøtte eller ikea pose, eller kjøpe et drivanker)), kaste anker, eller bruke et elektrisk anker. (Elmotor)

For min del var det elmotoren som gjorde jobben, før jeg monterte elmotor på den forrige båten prøvde jeg alle metodene over, men ingen slår elmotoren. 

Vi prøvde oss flere steder, men det var slottet\sandtaket, strekket fra båthavnet og sørover, på 10 - 30 meters dyp som ga desidert best uttelling for oss. 

Totalt tok vi 11 forskjellige arter ombord, Makrell, Fjesing, Sei, Torsk, Sandflyndre, Rødspette, Hvitting, Skrubbe, Knurr, Bergnebb og (Svart)Kutling. Med untak av de 3 siste så ble alle tatt her. Vi prøvde oss også i Skibhellebukta, det resulterte i ny makrell klubbrekord, og på Mølla som ga en hel sei. Inne i Sandspollen fikk vi skrubba, Bergnebb og kutling tok vi utenfor RS brygga på Oscarsborg. 

Det holdt til at båten fikk 1, 2 og 3 plass. Øistein fikk flest, jeg kom på andre og Bjørn kom på tredje plass. For å skryte litt, det var ikke bare båten som hjalp til her. Både Øistein og Bjørn lånte tackler av meg, Øistein prøvde en time med eget tackle før han lånte, og den timen var uten fisk. 

Bortsett fra til småfisken (Bergnebb og kutlingene) så brukte vi makrell vi hadde fisket dagen før som agn. 

BergnebbBergnebb

Det ble mye småfisk denne gangen, med flere som hadde full kvote på Bergnebb. 

Den største fisken derimot ble tatt på flue og var en sjøørret på fine 1,3 kg.

ørretSjøørret 1,3 kg

Denne ble tatt av John Arild Berge, fra land på Bergholmen.

Når det gjaldt hummer, så ble det ingen i år. Vi får se om vi arrangerer hummerfiske til neste år. Jeg tror vi har hatt besøk i teinene våre. Vi fikk kun 4 krabber i den ene, og de to største manglet begge klørne. Sårene var svarte, så om jeg har forstått ting rett, så var det da gamle sår? 

Det ble også tatt et par nye klubbrekorder på turen. Rødspette, Makrell og Knurr. 

Middagene var det naturlige samlepunket hver kveld, og jeg tror maten falt i smak. 

Når det gjelder rampen på Fagerstrand, så ble denne så bratt at med den største og tyngste båten, måtte jeg ha hjelp for å komme opp uten å brenne clutchen.

Så jeg lånte Land Cruiseren til Hans som med litt mer vekt og lavserie. Så da må jeg ut på biljakt igjen.

 

Navn  Poeng 
Øistein Kristiansen 36
Carl Stiegler 32
Bjørn Myhre 28
Jan Petter Ekeberg 22
Trond Borgen 20
Arian Myhre 7
Einar Fuglerud 3
John Arild Berge 1 - Størst fisk

 

 

 

Carl

Sist redigert onsdag, 12 oktober 2016 11:03

Bildegalleri