Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
10 mai, 2017

Alta 1.mai helgen Spesial

Publisert i Turer
Skrevet av
Lest 1946 ganger

Åtte menn og kvinner fra Oslomarka JFF satte seg på flyet til Alta fredag 28. april. Det var god stemning i flokken og sitrende forventning. Nå skulle det dras røyer på i hvert fall kiloen, ja kanskje endog to. Flyturen opp gikk smertefritt og vel fremme på Alta lufthavn stod vertskapet fra Joatka fjellstue og ventet på oss. Etter en tur innom sportsbutikken for å bunkre maggot, røyeblinker og fiskekort gikk turen videre til Kiwi for å kjøpe øl og snacks. Da var det bare å kjøre sydover mot Vidda. Vi passerte Stilla og kom etter en halvtimes tid inn til scootergarasjen. Der møtte vi Nrk som var opptatt med sakte-tv og reinflytting. Men, vi brydde oss ikke nevneverdig med rein. Der var røye vi skulle ha, så vi pakket oss inn på scootersledene og en lettere fartsglad slovaker som var sesonghjelp på Joatka kjørte oss innover i godt tempo. Ingen skader, men en sekk falt av under transporten som varte i underkant av ti minutt. 

Umiddelbart etter ankomst, før vi hadde fått tildelt sovested, hadde Tore Hunes rigget fem pilkestenger. Her skulle det pilkes! Vi fikk installert oss fortere enn svint og beinet ut på isen. Og fisk ble det, om ikke kilosfisk. Middagen ble servert på slaget klokken syv, og på menyen stod det reinbuljong og flatbrød til forrett. Margebein, reintunge og reinkjøtt til hovedrett og creme brulee til dessert. Helt konge!

På lørdag og søndag ble det knallharde og lange fiskeøkter. Lørdag var som fredag helt strålende værmessig. Ikke én sky på himmelen. Søndag ble litt bustete etter hvert, men noen kjørte på og fisket i i vannrett snø og kuling. Det var Johanjavrre som var vannet det skulle bli tatt litt større fisk. Hult tok den største på 600 gram, og flere store ble, som vanlig, mistet. Trond hadde på et beist, men fikk den ikke opp av hullet.

Alt i alt fikk vi mye fisk, både røye og lake. Marianne satte forresten ny klubbrekord på lake med en slimete jævel på 780 gram. Turen i sin helhet var strålende, og det var stemning for å dra tilbake neste år. Så, hvis du ikke var med i år er det neste år som gjelder. Da, da skal vi stor fisk, da! Og vi skal spise like godt og kose oss hos vertinnen Lisa med kompani i et fantastisk senvintereventyr på Finnmarksvidda.