Skriv ut denne siden
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
18 august, 2017

Dyranut 2017 Spesial

Publisert i Turer
Skrevet av
Lest 2812 ganger

Tur til Dyranut, vest på Hardangervidda

5-6 grader og nordvest vind er ikke drømmeforhold når man skal på Hardangervidda for å lure ørreten, men gubber og kjerringer i Oslomarka JFF lar seg ikke stoppe av denslags detaljer. Vi ble innlosjert på rom bak selve Dyranut turiststove. Rommene var greie om enn noe små, men dusj og do i tilknytning til rommene veide opp for de manglende kvadratmetrene. I tillegg ble vi møtt av et meget hyggelig vertskap som ikke visste hva godt de kunne finne på i matveien og ellers. Fantastisk frokost og tre-retters middag av meget god kvalitet la ingen demper på stemningen. Hovedvannene vi skulle fiske var Store og Vetle Skiftesjøen og Bjoreio.Utstyrt med mark, sluk i diverse varianter, flue og dupp, fluestang og oter uten fjøl ble sjøene angrepet av våre beste kvinner og menn. Det ble fisket til nesten alle døgnets tider og det skulle vise seg at de største ørretene var å komme på talefot med på kveldingen og tidlig morgen. I Bjoreio var det som ventet ikke veldig stor størrelse på fisken, men i sjøene var det annerledes. Tore hadde på en rakker i Store Skiftesjøen som ikke ville være med inn til land, men som rettet kroken på sluken. I Vetle Skiftesjøen ble det dratt opp fisker som var alt fra 100 til 1025 gram. Denne gang var det Trond som etter en dag som i hovedsak hadde blitt tilbragt i hovedsak på brakka etter et dramatisk fall fra overkøya natten før, selv om han ikke ville innrømme det helt, snek seg ut sammen med Petter'n på lørdag kveld og lurte den største som altså veide 1025 gram. En meget velfødd ørret som ble tvunget inn på land i tussmørket med kuling i kastene og fattige fire grader i luften. 

Som en kuriositet kan nevnes at vi hadde orkesterplass på lørdag morgen til de brave menn og kvinner som deltok i Norseman. Verdens hardeste triathlon som passerte forbi Dyranut på sykkel i godt tempo etter å ha svømt 3.8 km i Eidfjord. Endepunktet er på Gaustatoppen. En fantastisk prestasjon! Hans vurderer å delta neste år. Foreningen stiller gladelig opp som hjelpemannskap.

Totalt sett en meget vellykket tur som det er mulig blir gjentatt neste år. Da skal vi ha sønnavind og håver som ikke kollapser ved håving av fisk :-). Nachspielmusikken fikser Tore også neste år. Takk til alle som deltok og gjorde opplevelsen riktig så trivelig! Tomatsuppe med chili er så og si bestilt allerede.

Bjørnar

Sist redigert fredag, 18 august 2017 19:46